تجویز سمعک؛ امروزه با توجه به بالارفتن میانگین سنی و شیوع کم‌شنوایی، کم کردن اثرات کم‌شنوایی از اولویت‌های رشته‌ی ادیولوژی است. دلایل مختلفی برای بروز کم‌شنوایی وجود دارد که نهایتاً منجر به کاهش سطح کیفی زندگی فردی مشکلات اجتماعی و ارتباطی و افسردگی و پرخاشگری می‌شود. از سایر اثرات جانبی ناشی از کم‌شنوایی می‌توان به مشکلات شناختی مثل الزایمر اشاره کرد. سمعک‌های امروزی فقط تقویت کننده‌ی صدا نیستند بلکه ریزپردازنده‌هایی هستند که امکانات و توانایی‌های بسیاری در فیلترینگ و افزایش کیفیت صدای دریافتی توسط کاربر سمعک را فراهم می‌کنند.

دکتر علیرضا صفایی
دکتر علیرضا صفایی

تجویز سمعک

برندهای سمعک:

امروزه سمعک‌های برندهای مختلف امکانات زیادی را در اختیار قرار می‌دهند از جمله ارتباط با گوشی همراه و سایر وسایل ارتباطی که راحتی و اطمینان مریض را به همراه دارد.

استایل‌های مختلفی از سمعک وجود دارد انتخاب استایل سمعک می‌بایست ادیولوژیست مجرب بر اساس کم‌شنوایی بیمار انجام شود. از جمله استایل‌های موجود سمعک می‌توان به پشت گوشی(BTE )، داخل گوشی(ITE , CIC ,، )رسیور در کانال ((RIC و نامرئیIIC)) اشاره کرد.

البته باتوجه به پیشرفت تکنولوژی

جلسه‌ی مشاوره‌ی سمعک:

لازمه‌ی یک تجویز موفق، داشتن یک جلسه‌ی مشاوره‌ی حرفه‌ای و دقیق می‌باشد. در این بخش با در نظر گرفتن سن، سبک زندگی بیمار، نوع و میزان کم‌شنوایی بیمار مزایا و شرایط استفاده از سمعک با جزییات کامل برای بیمار شرح داده می‌شود و سپس سمعک متناسب با افت شنوایی برای بیمار تست می‌شود تا بیمار بتواند شنیدن با سمعک را تجربه نماید. لازم به ذکر است در انتخاب نوع و استایل سمعک نظرات و روحیات بیمار در نظر گرفته می‌شود امّا در انتها با توجه به اینکه هدف از تجویز سمعک بهبود شنوایی بیمار می‌باشد، تجویز منطقی با در نظر گرفتن فاکتورهای فوق الذکر انجام خواهد شد.

کلینیک هییر پلاس تجویز به روزترین برندها و استایل‌های سمعک را همراه کادری مجرب انجام می‌دهد.