آیا شما سوالی دارید؟
در صورت تمایل با ما تماس بگیرید
سوالات متداول
سوالات پرتکرار کاربرانسوالات مرتبط با جابه جایی مایع گوش
علائم شایع جابه جایی مایع گوش شامل سرگیجه ی چرخشی که معمولا با تغییر پوزیشن حاصل می شود، اختلالات بینایی، احساس حالت تهوع و احساس غش کردن است.
در صورتی که در موقعیت های حساس بروز پیدا کند مانند اینکه هنگام رانندگی ناگهان بر اثر تغییر پوزشن سر، سرگیج اتفاق بیافتد بله خطرناک است و توصیه ی ما این است که فرد مبتلا به جابه جایی مایع گوش هرچه سریع تر برای مانور درمانی به کلینیک های تعادل مراجعه کند.
جابه جایی مایع گوش معمولا با یک تا دو جلسه مانور درمانی که توسط شنوایی شناس انجام می شود بهبود پیدا می کند و در نتیجه توصیه ی ما این است که از درمان های خانگی پرهیز کنید و برای درمان اصولی و درست به شنوایی شناسان مراجعه کنید.
خیر، این دو وضعیت به یکدیگر مربوط نیستند.
خیر، کم شنوایی جز علائم ناشی از جابه جایی مایع گوش محسوب نمی شود.
خیر
با استفاده از یک سری تست های تعادلی که VNG نامیده می شود و همین طور تاریخچه گیری دقیق و کامل هم به تشخیص کمک می کند .
بله ممکن است که این مشکل در کودکان هم رخ دهد و همین طور به دلیل اینکه کودکان بیشتر از بزرگسالان در معرض ضربه به سر و همین طور ابتلا به بیماری های ویروسی قرار دارند احتمال ابتلای آنها زیاد است.
بله، یکی از علل احتمالی ایجاد این اختلال ابتلا به آلرژی است.
خیر، این مورد جزو علائم جابه جایی مایع گوش محسوب نمی شود.
سوالات مرتبط با سمعک
سمعک یک وسیله ی کوچک الکترونیکی است که وظیفه ی آن دریافت صداهای محیطی توسط میکروفون و سپس تقویت آنها و در نهایت صدای تقویت شده توسط بلندگو به گوش بیمار ارائه می شود.
مناسب ترین مدل برای سالمندان سمعک های پشت گوشی (BTE) است.
سمعک های پشت گوشی و ریک قابل دیدن هستند ولی سمعک های داخل گوشی نیز وجود دارند که در صورتی که بیمار نخواهد سمعکش دیده شود از این مدل ها استفاده می کند و در اکثر مواقع کسی متوجه وجود سمعک در بیمار نمی شود.
استفاده از سمعک در واقع باعث می شود که صداها بهتر و واضح تر شنیده بشوند.
این هزینه ها براساس برند و مدلی که بیمار مدنظر دارد متفاوت است و درباره ی هزینه های تعمیر هم بسته به مشکلی که برای سمعک ایجاد شده هزینه ها می تواند متفاوت باشد.
در اصل نمی توان برای این سوال پاسخ قاطعی داد ولی باید به این نکته توجه شود که هرچه استفاده از سمعک در طول شبانه روز بیشتر باشد، بهتر است و به طور کلی توصیه ی ما این است به جز تایم هایی که بیمار خواب است همواره از سمعک استفاده کند.
سوالات مرتبط با جرم گوش
جرم گوش یک ماده ی چسبناک، زرد رنگ است که توسط یک سری غدد در مجرای گوش تولید می شود و وجود و تولید آن دارای یک سری مزایای بسیار مهم است مانند به دام انداختن گرد و غبار و باکتری ها و حتی حشرات و همچنین از ورود آب به گوش هم جلوگیری میکند.
در این زمان مراجعه به متخصص گوش و حلق و بینی و انجام ساکشن یا شستشوی گوش توصیه می شود.
بله، استفاده از گوش پاک کن به هیچ عنوان توصیه نمی شود زیرا در اثر استفاده از آن ممکن است که جرم به صورت عمیق تر در مجرای گوش فرو برود و همچنین ممکن است منجر به پاره شدن پرده ی گوش و آسیب به مجرای گوش شود.
بله، در صورتی که جرم گوش زیاد شود و حالت فشرده پیدا کند می تواند باعث کم شنوایی خفیف شود.
معمولا جرم گوش در اثر بالا رفتن سن حالت خشک و سخت پیدا می کند.
سوالات مرتبط با درد گوش
درد گوش می تواند دلایل مختلفی داشته باشد مانند عفونت گوش، کیست کلستئاتوم ، تجمع زیاد جرم گوش و ...
در این زمان توصیه ی ما این است که به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا داروهای مورد نیاز و درمان های مناسب را دریافت کنید.
بله، و از علل آن می توان به تجمع مایع در حلق و بینی اشاره کرد که موجب اختلال در باز و بسته شدن شیپور استاش می شود و در نتیجه احتمال ابتلا به عفونت گوش میانی افزایش می یابد و توصیه ی ما این است که حتما در این زمان به پزشک مراجعه کنید.
علل این اتفاق هم متفاوت است مانند تجمع زیاد جرم گوش در کانال، تو رفتگی پرده ی گوش، اختلالات مربوط به استخوانچه های گوش میانی و ...
بله ،یک سری از دردهای گوش را دردهای راجعه می گویند یعنی به علت مشکل در یک سری اندام ها و بخش های نزدیک گوش این دردها ایجاد می شود مانند درد گوش به علت درد یا مشکل در فک و دندان ها.
سوالات مرتبط با کم شنوایی
مدت طولانی در معرض نویز بودن، انفجارهای صوتی، عفونت های گوش (مخصوصا عفونت گوش میانی)، پارگی پرده ی گوش، از هم گسیختگی یا فیکس شدن استخوانچه های گوش، مشکل در شیپور استاش و …
یک سری از کم شنوایی ها که اکثرا کم شنوایی انتقالی نامیده می شوند مانند کم شنوایی در اثر پارگی پرده ی گوش، عفونت گوش ، کلستئاتوم، یک سری از مشکلات استخوانچه های گوش و … با جراحی یا دارو درمانی قابل درمان هستند و اینکه برای دریافت روش درمانی مناسب حتما به پزشک گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.
نیاز به توجه زیاد برای شنیدن، مشکل شنیدن در محیط های شلوغ، نیاز به تکرار کلمات و جملات و …
استفاده از یک سری مکمل ها و همچنین دوری از صداهای بلند و استفاده ی کم تر از هندزفری برای پیشگیری از کم شنوایی توصیه می شود.
تنها راه درمان این مدل از کم شنوایی، استفاده از سمعک است.
بله، یکی از علل ابتلا به کم شنوایی می تواند ژنتیک باشد.
سوالات مرتبط با فشار گوش
این بیماری در اثر افزایش فشار مایع آندولنف موجود در گوش داخلی ایجاد می شود و از جمله علائم شایع آن می توان به سرگیجه ی چرخشی، وزوز گوش، کم شنوایی و احساس کیپی و پری در گوش اشاره کرد.
توصیه ی ما این است که در صورتی که مبتلا به منییر(فشار گوش) هستید حتما تحت نظر متخصص گوش و حلق و بینی قرار بگیرید و توصیه ی متخصصین در اکثر مواقع رعایت رژیم غذایی، استفاده از یک سری داروها و همچنین در صورت لزوم تزریق کورتون یا جراحی است.
بله ، تغییرات فشار هوا به دلیل اینکه باعث برهم خوردن تعادل هوا بین گوش میانی و خارجی می شود می تواند باعث کشیدگی پرده ی گوش به داخل یا خارج شود.
استفاده از سرم های شستشو و همچنین اسپری های بینی توصیه می شود.
بله، یکی از علائم فشار گوش (منییر) ایجاد کم شنوایی است که معمولا مربوط به فرکانس های پایین یا همان صداهای بم است.