سرگیجه:
سرگیجه می تواند برای افراد مختلف، بروز متفاوتی داشته باشد و می تواند به دلایل یا در موقعیت های مختلف ایجاد شود.
سرگیجه و عدم تعادل هنگام حرکت سر یک اتفاق معمول است. گاهی اوقات تنها نیاز است که به بالا یا پایین نگاه کنید، یا سر خود را سریع از این طرف به آن طرف حرکت دهید. معمولا یک توضیح ساده وجود دارد. ممکن است شما یک وعده غذایی را حذف کرده اید، گرمازده شده اید یا بیش از حد خسته اید. یا ممکن است دچار سرماخوردگی یا سایر بیماری های شایع شده باشید.
علل ایجاد سرگیجه:
اکثر دلایل سرگیجه جدی نیستند. اما اگر به طور مکرر اتفاق بیفتد یا شدیدتر شود، سرگیجه می تواند فعالیت های روزانه شما را مختل سازد. اگر سرگیجه شما نگران کننده شد، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید تا هر نوع بیماری زمینه ای که ممکن است باعث ایجاد آن شده باشد را درمان کند.
در اغلب موارد این نوع سرگیجه به مشکلی در گوش داخلی و سیستم تعادلی فرد مربوط است که رایج ترین آن ها، سرگیجه حمله ای وضعیتی خوش خیم می باشد. لابیرنتیت، نوریت، بیماری منیر و… از دیگر علل بروز سرگیجه ناشی از حرکت در گوش داخلی هستند.
سرگیجه با حرکت سر
عوامل زیر به عنوان علل احتمالی در خارج از سیستم تعادل گوش داخلی مطرح هستند:
- گرمازدگی و کم آبی
- افت فشار و قند خون
- جریان خون ضعیف
- آنمی
- حملات پانیک و اضطراب
- کم کاری تیروئید
- عوارض دارویی
- تغییرات هورمونی
- دمانس و..
درمان:
اگر احتمال وجود اختلال گوش داخلی مطرح است، شنوایی شناس تحت نظر متخصص گوش و حلق و بینی می تواند با انجام ارزیابی های مورد نیاز به تشخیص علت اصلی کمک نماید. پس از تعیین علت بیماری باید به درمان مناسب پرداخت. مانورها و تمرینات توانبخشی در موارد وجود سرگیجه حمله ای وضعیتی خوش خیم و دیگر اختلالات می تواند به بهبود این نوع سرگیجه ناشی از حرکت کمک نماید.
مواردی که بعد از بروز سرگیجه به شما کمک می کنند:
- بخوابید و چشمانتان را ببندید
- اگر گرمتان است به سایه بروید
- مایعات زیاد بنوشید
- برای چند دقیقه به آرامی تنفس کنید
بدون دیدگاه